تقریبا همه انسانها به دنبال نیمه گمشده خود هستند و یا اغلب دوست دارند رابطه عاطفی و عاشقانه خود را با افرادی تجربه کنند درک درستی از آنان دارند، برقراری روابط عاطفی با جنس مخالف به هیچ عنوان ساده نیست گاهی بر اثر درک نادرست یکدیگر و یا عدم مراقبت درست و اصولی از رابطه عاطفی خود وارد یک رابطه ناسالم عاطفی یا به بیان بهتر رابطه عذابآور میشویم.
اما مشکل از آنجا شروع میشود که ما قادر به ترک این رابطه نیستیم و یا به دلیل وابستگی شدید و ترس از تنهایی خود را مجبور به حضور در آن رابطه میکنیم و البته این اجبار خود برای ادامه رابطه فقط در افراد جوان دیده نمیشود ما میتوانیم این اجبار در ماندن را در پدر یا مادری که به خاطر کودکشان به زندگی ادامه میدهند هم نظارهگر باشیم.
همه ما میدانیم که عاشق شدن در عین دلپذیر بودن بر قدرت قضاوت ما تاثیر میگذارد و به همین دلیل نمیتوانیم به تصمیمهای درست و منطقی برای ادامه یا قطع روابط عاطفی خود دست پیدا کنیم به طور کلی عواملی از قبیل وابستگی ناایمن یا بیمارگونه، ترس از آینده مبهم و تنها، فداکاری موجب میشوند افراد در یک رابطه ناسالم بمانند و توانایی خروج از این رابطه را از دست بدهند.
دلایل اصلی تمام نکردن رابطه عاطفی ناسالم
احساس گناه افراد نسبت به فرد مقابل
افرادی که به دلیل عذاب وجدان در یک رابطه عاطفی ناسالم باقی میمانند را میتوان به دو دسته تقسیم کرد، احساس گناه نسبت به فردی که به ما دچار وابستگی شدید شده و با رفتن ما لطمه میخورد و در نتیجه ترک کردن او برایمان سخت و دردناک میشود و یا به دلیل رابطه داشتن با فرد دیگر دچار عذاب وجدان و احساس گناه شدهایم و برای از بین بردن این احساس گناه خود را مجبور به ماندن در یک رابطه عاطفی ناسالم میکنیم.
ترس از تنهایی و آینده مبهم
افرادی که به طرف مقابل خود به عنوان آخرین فرد در دنیا نگاه میکنند نمیتوانند از آن رابطه خارج شوند و ترجیح میدهند که با سختی به رابطه خود ادامه دهند ولی فرد را ترک نکنند این دسته از افراد گمان میکنند که اگر به این رابطه پایان دهند دیگر تنها خواهند بود و تجربه تنهایی دشوارتر از سختی این رابطه است پس در نتیجه به این رابطه ادامه میدهند، این ترس مهمترین عامل در ادامه روابط عاطفی ناسالم میباشد.
اگر ما به این نتیجه برسیم که ما همیشه توانا و قادریم تا تنهایی خود را با افراد مناسب دیگر پر کنیم دیگر خود را مجبور به ماندن در روابط عاطفی غلط احساس نمیکنیم به این اعتقاد اصل فراوانی میگویند البته لازم به ذکر است که بسیاری از افراد به دلیل این که گمان میکنند در صورت قطع رابطه دیگر موقعیت برای ازدواج و آشنایی برایشان پیش نخواهد آمد به روابط عاطفی اشتباه ادامه میدهند، شاید در ابتدا برای به دست آوردن اصل فراوانی و اعتقاد به آن نیاز به کمک افراد ماهر در زمینه مشاوره ازدواج داشته باشید.
نبود اعتماد به نفس
افرادی که از اعتماد به نفس پایین رنج میبرند خود را لایق هرگونه رفتار اشتباه میدانند در نتیجه تمایلی به ترک روابط عاطفی ناسالم و غلط در آنان به وجود نمیآید این دسته از افراد به خودی خود احساس ارزشمند بودن نمیکنند و در تنهایی اغلب خود را مورد سرزنش قرار میدهند و در آنان میتوان وابستگی ناایمن را به سادگی مشاهده کرد.
این قبیل افراد باید قبل از شروع روابط دوستانه و عاطفی مشکل اعتماد به نفس و وابستگی شدید خود را به کمک مشاوران و متخصصان حل و درمان کنند و بعد از آن وارد روابط عاطفی شوند.
رفع عیبها و نقطه ضعفها
افرادی که از عقده حقارت رنج میبرند سعی میکنند برای رفع این حقارت به افرادی با خصوصیات بارز و قدرتمند وارد روابط دوستانه و عاطفی شوند تا عقده حقارت خود را بپوشانند. این دسته از افراد اگر به ویژگی کمرو بودن یا خجالتی بودن دچار باشند با افرادی وارد رابطه عاطفی میشوند که از نظر روابط اجتماعی بسیار قدرتمند هستند و از این طریق نیازهای خود را تامین میکنند و ضعف خود را در پشت قدرت فرد مقابل پنهان میکنند در صورتی که تنها راه نجات این افراد از این ضعفها و احساس حقارت این است که با همراهی افراد ماهر یک بار برای همیشه با این عقده حقارت و ضعفها روبرو شوند و آنها را برطرف نمایند.
راهکارهای خروج از رابطه عاطفی ناسالم
توضیحاتی درباره چرایی خروج از رابطه با فرد مقابل
بهتر است خروج از رابطه عاطفی ناسالم به صورت حضوری انجام شود دلیل آن هم این است که وقتی شما نمیخواهید و یا نمیتوانید به صورت حضوری و چهره به چهره دلایل قطع رابطه را عنوان کنید فرد تا مدتها به این فکر میکند که دچار چه اشتباهاتی شده و یا چه رفتاری از او سرزده که لایق این ترک شده پس در نتیجه اعتماد خود به افراد را از دست میدهد و به سختی بار دیگر وارد رابطه عاطفی میشود و یا حتی ممکن است به انواع اختلال روحی و روانی مانند افسردگی نیز دچار شود پس برای جلوگیری از این آسیبها بهتر است دلایل خود را به صورت حضوری مطرح کنیم، مهمترین وظیفه شما این است که مراقب اعتماد به نفس طرف مقابل خود باشید تا کمترین آسیب را ببیند.
بیان کلی دلیل قطع روابط
بعد از این که توانایی قطع رابطه به صورت حضوری را پیدا کردید باید بدانید که دلایل خود را باید به صورت کلی عنوان کنید اگر به صورت جزئی به بیان دلایل خود بپردازید فرد برای جلوگیری از قطع رابطه شروع به بهانه تراشی میکند و این امر باعث میشود تا شما احساس کنید که مجبور به ادامه این رابطه هستید.
قطع رابطه به صورت کامل و صد در صد
بسیاری از افراد برای این که کمتر احساس گناه کنند به فرد مقابل میگویند بیاید از این به بعد روابط دوستانه داشته باشیم این صحبتها باعث میشود که فرد نتواند قطع رابطه را باور کند و نسبت به بازگشت شما امیدوار باشد و در نتیجه این صحبتها فرد را در همان موقعیت تثبیت میکند بهتر است به روابط به طور کامل و در نهایت احترام خاتمه دهید.
دیدگاه خود را بنویسید