همهی ما گهگاهی در مسیر زندگی به موانعی برخورد میکنیم، موانعی که مانع رشد و ادامهی کار ما میشوند. مثل کم داشتن پول برای خرید لباس، آوردن نمرهی پایین در درسها و یا موانعی که دیگران سر راه ما قرار میدهند.
حال سوال این است که چگونه میتوان به بهترین شکل مدیریت بحران کرد؟
وقتی آدمها به بنبست میرسند، راههای مختلفی را برای مدیریت بحران امتحان میکنند، که رابطه مستقیم با نوع شخصیت و دیدگاه آنها دارد. بعضیها افسرده میشوند و شکست را قبول میکنند. عدهای مشکل را دور میزنند و سعی میکنند آن را نادیده بگیرند. گروه دیگری هم هستند که سر خودشان را با مسائل دیگر گرم میکنند تا مسئله اصلی از یادشان برود. عدهای که متاهل هستند دچار تزلزل در روابط زناشویی خود میشوند که گاهاً به جاهای باریکی چون طلاق میرسد. حتی برخی در روابط جنسی با همسر خود نمیتوانند وی را ارضاء کنند، چون از نظر علم روانشناسی دچار رفتارها و اختلالات روانی شدهاند. هر کسی با رسیدن به بنبستهای زندگی راهی را برای خودش انتخاب میکند تا بتواند مدیریت بحران کند.
چگونه می توانیم در چنین موقعیت هایی که در طول زندگی زیاد اتفاق می افتند، پیروز از میدان بیرون بیاییم؟
اول از همه باید به خاطر داشته باشیم که رسیدن به بنبست در زندگی یعنی وجود یک موقعیت استرسزا و وقتی ما با یک موقعیت استرسزا روبرو میشویم، ناخودآگاه راههای مختلفی را برای مقابله با استرس به کار میبریم تا مدیریت بحران کنیم. یکی از راههای موجود که خیلی از نوجوانان از آن استفاده میکنند، انکار کردن مشکل میباشد. یعنی منکر وجود مشکلات و موانع زندگی میشویم و به خودمان و دیگران میگوییم که اصلا مشکلی در زندگی ما وجود ندارد. این مسئله باعث میشود ما برای مدتهای زیاد نتوانیم مشکل زندگیمان را حل کنیم و بارها یک اشتباه را تکرار کنیم.
راههای مدیریت بحران
اولین و مهمترین کار این است که همیشه برای خودمان حل کردن مشکل را یک وظیفه بدانیم. یعنی مشکل را مربوط به خودمان بدانیم و بیدلیل آن را به اشخاص و کارهای دیگه منتقل نکنیم. یادتان باشد که بعد از خدا به تنها جایی که میشود اعتماد کرد خودمان هستیم . بعد از این باید خودمان را از مرداب مانع بیرون بکشیم. یعنی خودمان را از استرسی که موقعیت برای ما ایجاد کرده رها کنیم. یادتان باشد اگر با استرس فکر کردین و به نتیجه رسیدین، یا نتیجه غلط از آب در میآید و یا یکی از سختترین راههای ممکن را پیدا کردین.
برای رهایی از استرس روشهای مختلفی وجود داره مثل
خوردن یک لیوان آب خنک
کشیدن نفسهای عمیق
انجام روشهای ریلکسیشن
مهمتر و کاربردیتر از همه یاد کردن از خدا
برای مدیریت بحران برنامه داشته باشید
هر برنامهای با اهداف مشخصی آغاز میشود. در طول هر بحرانی اهداف، حافظ افرادی (کارمند یا سایر افراد) هستند که ممکن است به واسطه بحران دچار مشکلاتی شده باشند، افراد را همواره آگاه نگه میدارند و به حفظ بقای سازمان یا شرکت کمک میکنند. یک برنامه مکتوب باید شامل فعالیتهای خاصی باشد که در رویدادهای بحرانی بتوان از آنها بهره برد.
برای مدیریت بحران یک سخنگو تعیین کنید
اگر بحران بتواند باعث به هم ریختگی اوضاع روحی مراجعه کنندگان یا کارمندان شود احتمالا توجه رسانهها را جلب میکند. برای این که مطمئن شوید که شرکت شما در پاسخ به دلیل این بحران جواب واضح و قانع کنندهای را به رسانهها می دهد لازم است سخنگویی را برای شرکت در مصاحبههای تلویزیونی یا سایر رسانهها تعیین کنید.
برای مدیریت بحران روراست باشید
عدم صداقت و شفافیت در کلام باعث میشود رسانهها در آگاهسازی مخاطبین از وضعیت شما اخبار منفیای را پوشش دهند. بنابراین با صداقت داشتن میتوانید مانع از پخش شایعات و اخبار بیاساس و جدل برانگیز شوید. وضعیت خود را باید از طریق تمامی کانالهای ارتباطی مانند مصاحبات تلویزیونی، اخبار و فضاهای مجازی شفافسازی کنید.
برای مدیریت بحران کارمندان را همواره آگاه کنید
آگاهی دادن مرتب به نیروی کار کمک میکند که فعالیتهای شرکت شما بدون مشکل ادامه داشته باشند به علاوه این کار باعث میشود از شایعاتی که ممکن است کارمندان آنها را باور کرده و در فضاهای مجازی به صورت گزارشهای غلط نشر دهند کاسته شود.
با مراجعه کنندگان و کارپردازان ارتباط برقرار کنید
احتمالا نمیخواهید مراجعه کنندگان و کارپردازان شما از طریق رسانهها به بحرانی که در آن به سر میبرید پی ببرند. اطلاع یافتن دیگران از وضعیت بحرانی شرکت باید در ابتدا از جانب شما باشد. مراجعه کنندگان و کارپردازان باید بخشی از برنامهای را که برای بحران در نظر گرفتهاید شامل شوند و مرتبا از رویدادها اطلاع کسب کنند.
برنامههای مدنظر خود را مرتبا به روزرسانی کنید
در برقراری ارتباط با مراجعه کنندگان خود اهمال نکنید تا بدین طریق اجازه ندهید شایعات بیاساس ذهن آنها را پر کند. تا جایی که امکان دارد مرتبا چکیدهای از برنامههایی را که برای بهبود اوضاع بحرانی شرکتتان در نظر دارید ارائه دهید. به یاد داشته باشید که اخبار رسانهها و فضاهای مجازی نقش اساسی را در اطلاع یافتن ما از رویدادهای لحظه به لحظه ایفا میکنند. برنامهای که برای مدیریت بحران در نظر گرفتهاید نیز باید مرتبا کارمندان را از وضعیت موجود آگاه کند.
از اهمیت رسانههای اجتماعی غافل نشوید
رویدادها و بحرانهای اخیر همگی تایید کننده اهمیت کانالهای ارتباطی رسانههای اجتماعی هستند. یک تیم را به منظور فعالیت در رسانههای اجتماعی تعیین کنید تا همواره درمورد بحرانی که در آن به سر میبرید مطالبی را ارائه دهند. بحرانی که به خوبی مدیریت نشود میتواند اعتبار چندین ساله یک شرکت را در ظرف مدت بسیار کوتاهی لکهدار کند. خوب مدیریت کردن یک بحران نشان دهنده این است که از فرآیندها و رویکردهای به جا و مناسبی برای هر شرایط برخوردار هستید. یکی از نکات بسیار مهم دیگر در برنامهریزی مدیریت بحران ایجاد یک برنامه جایگزین است تا در صورتی که قادر به انجام دادن وظایف خود نبودید از این برنامه جایگزین بهره ببرید و بدین طریق مانع از وخیمتر شدن بحران شوید. این برنامه جایگزین میتواند فروش شرکت یا انتقال اموال به اعضای خانواده یا کارکنان کلیدی را شامل شود. آن چه که بیش از همه اهمیت دارد این است که در مواقعی که اوضاع کاملا بر وفق مراد است نیز برای رویدادها و بحرانهای احتمالی آیندهنگری کرده و برنامههایی را در نظر بگیرید. با برنامهریزی درست تمامی اعضای یک شرکت یا سازمان میتوانند روشهای ایدهآلی را برای مدیریت انواع مختلفی از بحرانها پیدا کنند.
یادتون باشه مشکلات هرچقدر بزرگ باشن، از ارادهی شما کوچیکترن.
دیدگاه خود را بنویسید