پرخاشگری کودکان و رفتار مناسب با کودکان پرخاشگری

. پرخاشگری یک رفتار یا تهدید به اقدامی است که با هدف آسیب رساندن به دیگری، چه از نظر جسمی و چه  روانی است.  روان شناسان اجتماعی نیز اگر چه پرخاشگری را به عنوان آسیب رسانی از روی هدف و عمدی تعریف می‌کنند، ‌اما آن ها می دانند تعیین این که آیا عملی که باعث…

بیشتر بخوانید

علائم اضطراب در كودكان و راهكار براي كاهش اضطراب

اضطراب یکی از شایع ترین نگرانی‌های سلامت روان برای کودکان و بزرگسالان است که بیش از 20 درصد از کودکان و نوجوانان را در طول عمر تحت تاثیر قرار می‌دهد. جوانان مضطرب، اغلب ساکت و خوش رفتار هستند و بنابراین کمتر مورد توجه والدین، معلمان و مربیان خود قرار می‌گیرند. درست مانند بزرگسالان، کودکان و…

بیشتر بخوانید

دانش آموزان در صف تحقیر و خشونت

خشونت در مدارس ایران فقط محدود به تنبیه فیزیکی و بستن دانش‌آموزان به چوب و فلک نیست، «تحقیر» دانش‌آموزان به خاطر مدل مو، لباس، معلولیت و نقص‌های فیزیکی و حتی داشتن لهجه، خشونتی پنهان است که بیش از چهار دهه است در پشت درهای بسته مدارس ایران اعمال می‌شود، اما به خاطر نداشتن آثار ظاهری…

بیشتر بخوانید

آموزش مهارت دوست یابی به کودکان

متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص.

بیشتر بخوانید

انواع ترس‌های کودکان در سنین مختلف

انواع ترس‌های کودکان در سنین مختلف چیست؟ ترس‌ها و اضطراب‌ها تقریباً بخشی اجتناب‌ناپذیر از رشد کودکان به شمار می‌رود. ترس به عنوان یک واکنش طبیعی، نوعی مهارت مراقبت از خود است که به کودکان اجازه می‌دهد با احتیاط‌های لازم برای ایمن ماندن از اطراف، به رشد و فعالیت خود ادامه دهند. با  توجه به بهداشت روانی…

بیشتر بخوانید

نقش خانواده در سلامت روان فرزندان و ارتقای آن چیست؟

خانواده، به عنوان اصلی‌ترین بنیان جامعه محلی است که افراد پس از تولد اولین نقش‌های اجتماعی را در آن تجربه کرده و می‌پذیرند. خانواده یک فرد اصلی‌ترین نقش را در شیوه‌ی تفکر و سلامت روان و عاطفه او در تمام طول زندگیش دارد. چنانچه خانواده نیازهای اساسی فرزند را برآورده نموده و فضای آرام و سالمی را برای رشد…

بیشتر بخوانید

تعامل با عضو ناسازگار خانواده چگونه امکان‌پذیر است؟

تعامل با عضو ناسازگار خانواده چگونه امکان‌پذیر است؟وقتی اعضای خانواده یا یکی از اعضا به طور خاص، نظرات یا عقاید متفاوتی داشته باشند که با دیگران تضاد داشته باشد، تعارض رخ می‌دهد. حل مسالمت‌آمیز و نحوه برخورد با عضو ناسازگار چه به لحاظ فکری و چه به لحاظ رفتاری، به میزان مهارت مذاکره و احترام…

بیشتر بخوانید

کتاب‌های کمک آموزشی خلاقیت دانش آموزان را می‌کشد

کتاب‌های کمک آموزشی هوش و خلاقیت کودک را کم می‌کند. خلاقیت یکی از دشوارترین موضوع‌های تحقیقی میان روانشناسان در جواب به پرسش‌ها  است و پرورش خلاقیت در کودک نیازمند آموزش و تعامل والدین با فرزندانشان در سنین پایین است. خلاقیت قابلیتی است که در همه هست اما نیاز به پرورش و تقویت برای شکوفایی آن  دارد،…

بیشتر بخوانید

دوست خیالی کودک‌مان را بشناسیم؟ (بخش دوم)

اگر والدین بفهمند که بچه‌هایشان دوستی خیالی دارند، چه‌کار می‌توانند بکنند؟  این را مانند هر جنبه‌ي دیگری از تربیت می‌بینم: اگر از آن لذت می‌بری، آن را بپروران و تشویق کن. می‌توانید درمورد هم‌نشین خیالی پرس‌وجو کنید. برخی والدین واقعاً احساس می‌کنند انگار صحبت‌کردن درمورد چیزی که وجود ندارد، درست نیست؛ مثل این است که چیزی…

بیشتر بخوانید

با کودکان «عشق آرایش» چطور برخورد کنیم؟

نحوه برخورد خانواده‌ها با آرایش کردن کودکان باتوجه به فرهنگ و اعتقادات هر خانواده‌ای متفاوت است. هرچند تمایل به آرایش کردن در کودکان، اغلب والدین را نگران می‌کند، اما والدین نباید آن را یک بیماری و اختلال بدانند. با اشاره به این‌که در علم روانشناسی برای آرایش کردن یا نکردن ازکودکی تا نوجوانی هیچ محدوده…

بیشتر بخوانید

با اضطراب فرزندان خود چگونه مواجه شویم؟

  گاهی کودک به دلیل ترس از مدرسه و دوری از خانواده دچار اضطراب شدید و حتمی عوارض جسمی می‌گردد. با شروع مدارس بعضی‌ها آنقدر خوشحال بودند که این تجربه‌ی جدید برایشان لذت‌بخش بوده و بعضی‌ها آن‌قدر ناراحت که از این روز جز گریه و بهانه‌جویی‌ها چیز دیگری به یادشان نمی‌آید. اما در کنار این…

بیشتر بخوانید

چطور از جوانی بیشترین بهره را ببریم؟

اگر می‌خواهید فردی خوشبخت و موفق باشید و در دوران میانسالی و سالمندی حسرت روزهای جوانی را نخورید باید مدیریت زمان و راه‌های رسیدن به موفقیت را یاد بگیرید. اگر پای صحبت و درد دل بسیاری از افراد بنشینید، به شما می‌گویند که از دوران جوانی خود به درستی استفاده نکرده و قدر لحظه‌ها  را…

بیشتر بخوانید

قوانین تربیت صحیح کودکان

قانون‌های تربیت مهم‌ترین اصول تربیتی هستند که بیش‌ترین کارآمدی را دارند و در اکثر موارد صدق می‌کنند تحسین و پاداش بهترین پاداش برای کودکان تعریف، تمجید، تحسین و محبت شماست. ثبات قدم و استمرار وقتی مقرراتی را برای کودکتان تعیین می‌کنید، نباید آن را به سادگی تغییر دهید. اغلب والدین برای برقراری آرامش در خانه…

بیشتر بخوانید

چگونه کودکان بیش‌‌فعال را کنترل کنیم؟

کم نیستند والدینی که سعی می‌کنند بدون حضور فرزندان بیش‌‌فعال‌‌شان مهمانی بگیرند یا به مهمانی بروند. آنها معتقدند «به هر حال مهمانی باعث می‌شود برنامه خواب و خوراک بچه‌ها به‌هم بخورد و روال عادی‌شان تغییر کند». به‌علاوه بچه‌ها در مهمانی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند و این مسأله زمینه بدقلقی آنها را فراهم می‌کند؛ مخصوصاً…

بیشتر بخوانید

کودکی با اتاق مرتب

شاید با خودتان فکر کنید که «پس کی پسرم می‌تواند اتاقش را خودش جمع کند!» یا «روزی را می‌بینم که دخترم لباس‌هایش را مرتب در کمد بگذارد؟!» وقتی ریخت و پاش و بی‌نظمی و بازیگوشی فرزندتان را می‌بینید شاید فکرش را هم نکنید که همین‌ها روزی از پس کارهایی که به آنها محول می‌شود، بربیایند.…

بیشتر بخوانید

جملات ممنوعه برای کودکان

با گفتن این جملات نه تنها به تربیت کودک کمک نمی‌کنید بلکه باعث سردرگمی و عصبانیت او می‌شوید و به او آسیب می‌رسانید. همه ما گاهی بعضی اوقات با گفتن چیزهایی که درست نیستند، به کودکان آسیب می‌رسانیم یا باعث عصبانیت و سردرگمی آنها می‌شویم. در این مقاله به رایج‌ترین اشتباهات کلامی که والدین مرتکب…

بیشتر بخوانید

كودک آزارى جنسى

آزار جنسی به تماس‌ها و تعاملات بين کودک و فرد بزرگ‌سال اطلاق می‌شود که در آن کودک با هدف تحريک جنسی فرد متجاوز يا شخص ديگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. آزار جنسی ممکن است توسط افراد زير ١٨ سال نيز رخ دهد. اگر هر دو شخص قربانی و مهاجم نابالغ باشند درصورتی‌که تفاوت سنی آنها…

بیشتر بخوانید