5 نشانه که زمان خوبی برای شروع درمان است

اگر تا به حال به این فکر کرده‌اید که آیا زمان شروع درمان فرا رسیده است، در اینجا پنج راه متداول برای تشخیص وجود دارد. شما ممکن است یک یا چند مورد از این علائم را در خود تشخیص دهید. البته حتی اگر هیچ یک از این علائم با شما طنین انداز نشد، زمانی که…

بیشتر بخوانید

تاثیر ورزش بر کاهش استرس و افسردگی

علائم افسردگی و اضطراب اغلب با ورزش  و فعالیت بدنی بهبود می یابند. در اینجا چند نکته واقع بینانه برای کمک به شما برای شروع و حفظ انگیزه وجود دارد. ورزش فقط مربوط به ظرفیت هوازی و اندازه عضلات نیست. مطمئناً، ورزش می تواند سلامت جسمی و هیکل شما را بهبود بخشد، دور کمر شما…

بیشتر بخوانید

6 علائم اختلال شخصيت وابسته (DPD)چيست؟ چه عواملي بر اين اختلال تاثير‌گذار اند؟

 اختلال شخصیت وابسته (DPD) مخفف dependent personality disorder  یکی از 10 نوع اختلال شخصیت است. اختلال شخصیت وابسته بر نحوه تفکر، عملکرد و سلامت روان افراد تاثیر می‌گذارد و موجب بروز رفتار‌های متفاوتی می‌شود. انواع دیگر عبارتند از اختلال ضد اجتماعی، اختلال شخصیت خودشیفته و اختلال شخصیت پارانوئید. اختلال شخصیت وابسته معمولا در دوران کودکی…

بیشتر بخوانید

انواع و علائم افسردگی و راه‌های مقابله با آن چیست؟

افسردگی یک اختلال خلقی  شایع اما جدی است که باعث غم و اندوه مداوم و از دست دادن انگیزه می‌شود. افسردگی بالینی  بر احساس، تفکر و انجام فعالیت‌های روزانه مانند خواب، غذاخوردن یا کار تاثیر می‌گذارد و سلامت روان افراد را تهدید می‌کند. برای تشخیص افسردی، علائم باید حداقل به مدت دوهفته وجود داشته باشد.…

بیشتر بخوانید

معرفی 13 بیماری‌های اعصاب و روان

بیماری روانی یک اصطلاح کلی برای گروهی از بیماری‌ها است که ممکن است شامل علائمی باشد که می‌تواند بر تفکر، ادراک، خلق و خو یا رفتار فرد تأثیر بگذارد. بیماری روانی گاهی کار، روابط و سایر خواسته‌ها را برای افراد درگیر دشوار می‌کند. رابطه بین استرس و بیماری روانی پیچیده است، اما مشخص است که…

بیشتر بخوانید

آموزش مهارت دوست یابی به کودکان

متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص.

بیشتر بخوانید

فواید طبیعت گردی برای انسان

چرا حضور در طبیعت به کاهش مشکلات افراد کمک می‌کند؟ شاید افراد بسیار کمی به اهمیت طبیعت گردی در زندگی خود واقف باشند اما قابل توجه است که طبیعت و فضاهای سبز در زندگی‌های شهری بسیار اثرگذار هستند. بسیاری از پزشکان طبیعت گردی یا همان درمان سبز را برای بیماران خود تجویز می‌کنند. طبیعت اکسیژن کافی…

بیشتر بخوانید

خودمراقبتی و تاب‌آوری در ورزش

شعار هفته سلامت روان در سال ۲۰۲۱ “سلامت روان در جهان نابرابر” اعلام شده است. نابرابری در دسترسی به خدمات بهداشتی مساله‌ای است که از سال‌ها قبل مورد توجه جهانیان قرار گرفته و اقدامات مختلفی در راستای کاهش آن انجام شده است. این نابرابری در مورد دسترسی به خدمات سلامت روان بسیار بیشتر بوده و تفاوت بین…

بیشتر بخوانید

استرس و تاثیر آن بر سلامت روان

یکی از مهم‌ترین عواملی که سلامت روان افراد را به مخاطره می‌اندازد، استرس (فشار روانی) است و به باور روانشناسان وقتی فردی با فشار روانی مواجه می‌شود از سه مرحله‌ی «هشدار»، «مقاومت» و «فروپاشی» عبور می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد فردی که قادر به رویارویی مناسب با انواع عوامل استرس‌زا نیست، تا سرحد آشفتگی و فروپاشی در سلامتی…

بیشتر بخوانید

در جستجوی آرامش

در میان نوع بشر، سه معنای اساسی از روابط می‌توان برداشت کرد. در واقع می‌توان گفت که انگیزه‌های انسانی برای ایجاد روابط بلندمدت بر اضلاع مثلث زیر می‌چرخد: احترام و احساس ارزشمندی محبت و احساس دوست داشتنی بودن انصاف و احساس رابطه‌ای که سوددهی متقابل دارد هیچ رابطه‌ی بلند مدتی شروع نمی‌شود مگر اینکه دست‌کم…

بیشتر بخوانید

متخصصین متعهد، مدافعان سلامت

پس از پخش شیوع کروناویروس، پرستاران و پزشکان در خط مقدم جنگ ایستادند و شبانه‌روز برای کاهش شیوع این ویروس آماده‌باش بودند، با این وجود این ویروس به حدی در جهان گسترش یافت که پس از مدتی وضعیت پاندمی اعلام شد و همین ترس و اضطراب را نه تنها میان کادر درمانی بلکه در دل‌…

بیشتر بخوانید

نقش زیرساخت‌های سلامت روان در شرایط کرونا و پساکرونا

در دوره عبور از اپیدمی کرونا، افراد با شناخت ناکارآمدی‌های فردی، ضعف‌های اخلاقی، مشکلات کنترل فردی، عدم مهارت‌های اجتماعی از طریق به کارگیری توانمندی‌ها و استفاده از زیرساخت‌های موجود،  باید در سبک زندگی فعلی، عادت‌ها و عقاید خود تجدیدنظر کنند. دوران پسا کرونا دورانی است که چه بخواهیم و چه نخواهیم باید طبق موج جدیدی…

بیشتر بخوانید

کاردرمانی

در دنیای امروز چه بسیارند انسان‌های عاشق و مهربانی که بنا و انتخاب شغل‌شان خدمت به بشریت است. یکی از این شغل‌های سخت اما فداکارانه کاردرمانیست. کاردرمانی معادل Occupational Therapy درانگلیسی و Ergo Therapie در فرانسوی است. سازمان بین‌المللی و نهاد نظارتی بر کیفیت آموزشی، علمی و بالینی آن فدراسیون جهانی کاردرمانی (World Federation of…

بیشتر بخوانید

سکته مغزی در ایران زودتر از همه جا

پزشکان ایرانی می‌گویند افراد در ایران ۱۰ سال زودتر از سایر کشورها به سکته مغزی مبتلا می‌شوند. متخصصان، کم‌ تحرکی، مصرف بی‌رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و در مجموع رژیم نامناسب غذایی را عاملی برای حرکت به سمت سکته‌های مغزی ایرانیان می‌دانند. بر اساس آمار میدانی سکته‌های مغزی در مردان ایرانی ۲۵ درصد…

بیشتر بخوانید

اسکیزوفرنیا چيست؟

اسکیزوفرنیا یا روان گسیختگی شایع‌ترین نوع روان‌پریشی است و نوعی جنون (psychosis) به حساب می‌آید. به باور روانپزشکان فرد اسکیزوفرنیک قابلیت تمیز دادن بین افکار، ایده‌ها و تصورات قوی خودش و واقعیت را ندارد. این بیماری نوعی بیماری روانی با منشاء نامشخّص و علایم متغییر می‌باشد. یوجین بلولر روانپزشک سوئیسی واژهٔ اسکیزوفرنی را در جهت دفاع…

بیشتر بخوانید

آیا بیماری آلزایمر ژنتیکی است؟

زوال عقل حالتی است که در طی آن فرد به صورت پیش‌رونده و غیرقابل بازگشتی دچار اختلال در هوشیاری حافظه، مهارت‌های اجتماعی، کنترل واکنش‌های احساسی عاطفی می‌شود. زوال عقل از نظر اتیولوژی بسیار هتروژن می‌باشد و عمدتا به صورت ثانویه در اثر عوامل غیر ژنتیکی همانند بیماری‌های عروقی و یا عفونت‌هایی همانند AIDS  و یا تاثر…

بیشتر بخوانید

هنردرمانی برای کودکان اوتیسم

هنر و موسیقی درمانی به كودك ناتوان فرصت می‌دهد كه بتواند افكار و هیجانات خود را تخلیه كند. هنر و موسیقی می‌تواند یك نقش همگرایی در درمان كودك داشته باشد. یكی از درمانگران هنری كودكان ناتوان می‌گوید: برای كودكانی كه نمی‌توانند به راحتی صحبت كنند هنر به آنها این اجازه را می‌دهد كه آنچه را…

بیشتر بخوانید

آیا بیماری آلزایمر ژنتیکی است؟

بیماری آلزایمر یک بیماری پیچیده چندعاملی است. چند عاملی بودن پیچیدگی این بیماری را دو چندان می کند. حدود۱۰ در صد موارد آن بصورت ارثی باتوارث اتوزومال غالب (AD) است. در بیماری آلزایمر ارثی (FAD)، بیماری آلزایمر، بصورت زودرس بین سنین ۶۵–۵۵ بروز می‌کند. از حدود ۹۰ درصد موارد بیماری که بصورت اسپورادیک است، ۲۵…

بیشتر بخوانید

7 دقیقه بدون وسواس!

دست خودم نیست باید روزی چند بار به اجاق گاز سر بزنم تا از خاموش بودن آن مطمئن شوم. بی آنکه دلیلش را بدانم دائما از اینکه کاری به خوبی انجام نشده باشد، نگرانم حتی وقتی می‌داند که این مسئله صحت ندارد. وقتی خارج از منزل هستم دائما نگرانم که وسیله‌ای را جا نگذاشته باشم.…

بیشتر بخوانید